Välkommen hit! På denna sida har det gjorts ett försök att samla allt om bilplåt, självklart går det inte att täcka alla detaljer helt och hållet, då olika personer ser ett ämne ur många olika vinklar. Först ska själva ordet förklaras. När man tänker på bilplåt så kan det tolkas på i första hand två olika sätt. Det första är själva plåten som täcker karossen på en bil och det andra innebär att jobba med bilplåt. Då man arbetar med bilplåt innebär det till stor del att man reparerar olika skador på plåten. Här kan det handla om allt från rostskador till krockskador, där alternativen att räta ut plåten eller byta ut plåt finns.

En sektion kommer att ta upp vem som kan jobba med bilplåt, vad som krävs för utbildning och dylikt. Du kommer även att hitta en del som går tillbaka lite genom åren för att se hur tekniken har utvecklats. Hur går det till att laga olika skador, kan man göra arbetet själv, är det värt att laga eller är det dags att skicka bilen till skroten? Detta är några av de frågor som kan tänkas dyka upp samt hur långt din bilförsäkring täcker kostnaderna för jobbet.

Om man vill arbeta med bilplåt är det även intressant att veta om det kommer att finnas jobb inom detta i framtiden.

Har du ett intresse för hur det fungerar att underhålla och förebygga skador, samt funktionerna runt bilplåt så har du hittat rätt. Det finns finns alltid någon aspekt som kan intressera alla, så åter igen: välkommen hit och hoppas att ni kommer att trivas under besöket.