Kan man fixa bucklor i plåten själv?

008Svaret kan vara både ja och nej på den frågan! Vad det hela beror på är skadans storlek; är det frågan om enkla bucklor i plåten kan man laga dem på egen hand medan större problem kan kräva en expert.

Metoderna man använder för att fixa bucklor är många och det finns färdiga kit som hjälpmedel för detta. Ett reparations kit kan med fördel användas även på större bucklor och fungerar genom att man limmar på två eller tre cylindrar på den skadade delen och sedan använder ett medföljande verktyg för att dra ut bucklan.

Det finns en teknik som du kan använda utan att köpa några särskilt införskaffade tillbehör. Genom att helt enkelt använda en hårtork kan du värma upp bucklan för att sedan kyla ner ned med förslagsvis en tryckluftsspray. Se till bara att ytan är ordentligt ren innan så att inte lacken förstörs. Om det inte lyckas på första försöket kan du gå in på nätet och spela lite Blackjack för att dämpa frustrationen; det kan ju till och med gå så bra att det bekostar en professionell reparation. Lyckas inte det, så kan du gå tillbaka till steget med att värma upp plåten på nytt.

Idén med värme kontra kyla är att metall expanderas och dras ihop vid olika temperaturskillnader. Därför skall plåten ska på framsidan vara så varm som möjligt medan den på baksidan ska vara så sval som möjligt. Det dagliga klimatets temperaturskillnader är inte stora nog men med ovanstående metod kommer det att märkas när du lyckas då bucklan poppar ut av sig själv.

Ett lite humoristiskt sätt blev nyligen uppmärksammat på Youtube. Det var en kvinna som faktiskt drog ut sina bucklor på dörren med hjälp av sin dildo. Den var försedd med en sugkopp i ena änden, och fungerade ypperligt även till det ändamålet. Med tanke på det, så fungerar faktiskt en sugkopp som används till avlopp också. Det behöver med andra ord inte bli dyrt att åtgärda sina bucklor på bilen!